Deň matiek v prievidzskej Matici: Byť matkou je náročné, no úžasné

Členovia Miestneho odboru Matice slovenskej si 26. mája 2016 pripomenuli Deň matiek každoročným stretnutím. Slávnosťou tak vyjadrili vďaku a lásku matkám, ale tiež starým matkám, ktorých bola medzi zúčastnenými ženami väčšina.

den-matiek-v-prievidzskej-matici-2016

Prítomných privítal predseda MO MS Prievidza Milan Jadroň a prihovorila sa k nim Eva Baničová, podpredsedníčky prievidzského odboru. Vyzdvihla najmä to, s akou energiou a samozrejmosťou zvládajú matky každodenné činnosti. Aj napriek náročnosti sú starostlivé, obetavé a pracovité. Preto existuje potreba odvďačiť sa im za všetko, čo pre nás robia.

Slávnostným poďakovaním za poslanie matky bol aj pestrý kultúrny program, ktorý predviedli žiaci hudobného a literárno-dramatického odboru Základnej umeleckej školy Ladislava Stančeka v Prievidzi. Nechýbali ľudové piesne, krátke divadelné predstavenie, zazneli slová poézie o láske a materstve, ako aj melódie známych ľudových piesní.

Deti zo Základnej školy Dobšinského Prievidza pripravili pre mamy a staré mamy darčeky vo forme ozdobných srdiečok. Každá dáma si nakoniec odniesla aj živý kvietok a príjemný pocit z pekne stráveného popoludnia.

Uložiť

Share Button