Stančekova Prievidza priťahuje mladú generáciu k piesňam známych skladateľov

Matičnú podporu si v Prievidzi tento rok jednoznačne zaslúžila súťažná vokálna prehliadka žiakov základných umeleckých škôl so známym názvom Stančekova Prievidza. Už 21. ročník, ktorý prebehol vo februári 2018, potvrdil, že tvorba hudobných skladateľov je živá a populárna aj v mladej generácii.

stancekova-prievidza-2018-

„Prehliadka približuje vokálnu tvorbu prievidzského hudobného skladateľa profesora Ladislava Stančeka, ako aj ďalších skladateľov slovenského, európskeho i svetového významu. Som rád, že Stančekova Prievidza naďalej podnecuje odborné a umelecké zlepšovanie vokálneho prejavu žiakov a konfrontuje výsledky práce jednotlivých pedagogických osobností,“ povedal o prehliadke Vlastimil Uhlár, riaditeľ Domu MS v Prievidzi. Porota hodnotila súťažiacich v štyroch kategóriách od 7 do 25 rokov.

Do Prievidze prišli súťažiť žiaci a študenti z celého Slovenska, pre ZUŠ Ladislava Stančeka Prievidza to tak bola aj istá prestíž. Vybrané piesne naznačovali, že vybrať víťaza nebude jednoduché. V A kategórii vyhral Tadeáš Košík zo ZUŠ Jána Cikkera v Banskej Bystrici, v B kategórii Filip Tonka zo ZUŠ Zlaté Moravce, v C kategórii Marian Beréni zo ZUŠ Levice a v D kategórii si víťazstvo odniesol Peter Vrba zo ZUŠ F. Schuberta v Želiezovciach. Predviedli sa ako tí najlepší z najlepších, pričom počet súťažiacich tento rok narástol a hodnotiť museli až dve odborné poroty.

vm

Share Button