Literárny karneval v knižnici bol tento rok plný trpazlíkov

Karnevalový sprievod literárnych postavičiek, ktorý bol venovaný literárnym postavám detských príbehov a rozprávok, zorganizovala Hornonitrianska knižnica v spolupráci s Miestnym odborom Matice slovenskej Prievidza.

literarny-karneval-v-kniznici-2015

Veselého rozprávkového karnevalu, ktorý sa konal dňa 27. februára 2015 v priestoroch Hornonitrianskej knižnice, sa zúčastnili deti z Materskej školy na Nábreží sv. Cyrila v Prievidzi.

Už pri príchode ich srdečne vítala ježibabka Dorka, ktorá sa so začudovaním pýtala, kde si deti nechali svoje karnevalové masky. Zaraz však dostala nápad, že tento rok to bude karneval plný trpazlíkov. Zamávala svojim čarovným prútikom, vyslovila zaklínadlo „abraka-dabra“ a zrazu ich bolo všade plno.

Niektoré deti zarecitovali básničky a riekanky, iní sa zase zamýšľali nad tým, kým by chceli byť. Popri tom sa veľa tancovalo a dokonca aj súťažilo. Porota hodnotila nielen predstavovanie jednotlivých literárnych postavičiek, na ktoré sa deti premenili,  ale aj odpovede na súťažné otázky.

Tým najlepším nakoniec odovzdali krásne rozprávkové knižky z Vydavateľstva Matice slovenskej, ktoré do súťaže venoval Miestny odbor Matice slovenskej v Prievidzi.

Literárny karneval je jedným z mnohých pestrých podujatí, ktoré sa pravidelne konajú v knižnici. Ich cieľom je deťom zaujímavým spôsobom priblížiť knihu ako zaujímavé médium, aj napriek silnej konkurencii televízie a počítačov.

Share Button