Buď pozdravené, Slovensko!

Šachový turnaj s názvom “Buď pozdravené, Slovensko!”, ktorý oslavuje vznik Slovenskej republiky, sa stal v Prievidzi tradíciou.

Buď pozdravené SlovenskoJeho 21. ročník, ktorý sa konal 6. januára 2013, prišlo „pozdraviť“ 50 účastníkov od Bratislavy až po Čadcu. Zastúpená bola celá generačná špirála, od žiakov až po tých skôr narodených.

O slávnostné otvorenie turnaja sa postarala spevácka skupina JASS  pod vedením Tibora Tulíka. Nasledovali príhovory predsedu MO MS Prievidza Milana Jadroňa a prezidenta Slovenského orla Jozefa Gálika.

Priebeh turnaja bol hladký, losovalo sa tzv. švajčiarskym systémom na 9 kôl. Víťazstvo si vybojoval Peter Ábel zo Šachového klubu Piešťany (7,5 b). Hneď za ním sa  ocitli  Marián Kantorík (7 b) z Inbestu Dunajov (okres Čadca) a Ľubomír Bojda zo ŠK Šurany (6,5 b). Z domácich hráčov ŠK Prievidza bol najlepší Miroslav Kanianský, ktorý so 6,5 bodmi získal štvrté miesto.

Hlavný organizátor súťaže Blažej Majzlan, ktorý je dlhoročným členom MO MS Prievidza, bol s priebehom podujatia spokojný. „S radosťou môžem konštatovať neprehliadnuteľný štart mladých, ešte žiackych tvárí, ktoré spájajú generácie a držia kontinuitu,“ zhodnotil.

Na záver poctili podujatie svojou návštevou primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková a predseda komisie športu MsZ Branislav Bucák. Po odovzdaní cien súťažiacim sa pani primátorka   poďakovala organizátorom za prípravu tejto už tradičnej novoročnej akcie a zároveň im zaželala  veľa elánu a chuti do organizovania ďalších ročníkov.

Vlastimil Uhlár
vedúci OP MS Prievidza

Share Button

Komentovať