Literárna jar Ondreja Čiliaka 2014

Žiaci si navzájom čítali svoje príspevky, zhovárali sa o jednotlivých postavách, fantázii, o tom, čo je prvopis, štylistika či o vyvstavaní príbehu. Takisto diskutovali o tom, prečo sa zapájajú do literárnych súťaží.

Literárna jar Ondreja Čiliaka - Prievidza

Hornonitrianska knižnica v Prievizdi v spolupráci s Miestnym odborom Matice slovenskej Prievidza, vyhlásili 1. marca 2014 literárnu súťaž v písaní poézie a prózy, pod názvom “Literárna jar Ondreja Čiliaka”.

Súťaž bola určená pre mladších (8-10 rokov), ale aj starších žiakov (11-15 rokov). Každý účastník mohol do 7. apríla  prihlásiť 3-5 vlastných básní alebo 1-3 prozaických útvarov, v rozsahu  do 5 strán. Odborná porota hodnotila celkovo 34 súťažných príspevkov od 29 autorov, ktoré sa kvalitou vyrovnali uplynulým ročníkom.

Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo dňa 16. apríla v priestoroch knižnice. Za prítomnosti žiakov tretích a štvrtých ročníkov základných škôl, bolo vyhlásených sedem víťazov, ktorí si prevzali zaujímavé ceny a knihy z Vydavateľstva Matice slovenskej. Tie do súťaže venoval Miestny odbor Matice slovenskej Prievidza.

Regionálna autorka Vanda Rozenbergová dala deťom niekoľko dobrých rád pre začínajúcich spisovateľov. Zábavné a zároveň poučné vyhodnotenie súťaže zavŕšila báseň Kristíny Reiselovej “Štvorlístok šťastia”, ktorá dojala nielen prítomných dospelých, ale aj deti. Sme veľmi radi, že nám rastie nová nádej pre literárnu budúcnosť.

VYHODNOTENIE
  • Tabita Mikušová – ZŠ Mariánska, Prievidza
  • Šimon Cifrík – ZŠ Mariánska, Prievidza
  • Veronika Plachá – ZŠ Mariánska, Prievidza
  • Miška Šaálová – ZŠ Rastislavova, Prievidza
  • Filip Grellneth – E-škola, Prievidza
  • Kristína Reiselová – ZŠ Dolné Vestenice

 

Share Button