Deti vďaka Prázdninovému letu v knižnici nezaspali na vavrínoch

Leto je pre školopovinné deti časom oddychu, no sú aj také, ktoré si letné prázdniny bez kníh nevedia predstaviť. Preto aj tento rok pripravila Hornonitrianska knižnica v Prievidzi v spolupráci s Miestnym odborom Matice slovenskej Prievidza osem podujatí v rámci Prázdninového leta v knižnici.

prazdninove-leto-v-kniznici-2016

Vyše sto účastníkov malo možnosť zapojiť sa do tvorivých dielní, zážitkových čítaní, dramatizácií, kreslení či rôznych súťaží. Dlhoroční partneri knižnice z Matice slovenskej venovali tým najšikovnejším zaujímavé knihy, ktoré získali Michal Vrábel, Nina Michele a Alexander Jurčík. Ostatné deti dostali maľovanky a sladkosti.

Podľa slov Agnesy Šenitkovej, koordinátorky KIS Hornonitrianskej knižnice v Prievidzi, organizátori zodpovedne pripravili každú aktivitu a venovali sa všetkým deťom rovnomerne. “Stráviť svoj voľný čas v knižnici je určite lepšie ako sedieť doma alebo sa túlať po meste. Nie každý má starých rodičov, ktorí by sa dieťaťu mohli venovať, kým ich rodič pracuje,” povedala Šenitková. Ako dodala, bez podpory spolupracujúcich by podujatia neboli tak skvelo pripravené. Deti tak počas letných prázdnin nezaspali na vavrínoch a svoju tvorivosť prejavili naplno. Prázdninové leto v knižnici malých účastníkov neminie ani budúci rok.

Uložiť

Share Button