Deň, keď sú slová zbytočné – Deň narcisov 2014

Medzi takmer 16 000 dobrovoľníkmi, ktorí zaplnili ulice miest a obcí po celom Slovensku, opäť nechýbali ani mladí prievidzskí matičiari.

Deň, keď sú slová zbytočné – Deň narcisov 2014Jedenásty aprílový deň sa už po osemnásty raz uskutočnila jediná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine – Deň narcisov. Do tohto výnimočného projektu, ktorý si za predchádzajúcich 17 rokov získal miesto v našich srdciach, sa zapojili aj Miestny odbor Matice slovenskej Prievidza spolu s Oblastným pracoviskom MS Prievidza a Odborom Mladej Matice.

Mladí prievidzskí matičiari už od skorého rána rozdávali ľuďom v uliciach mesta žlté narcisy ako symbol prejavu podpory a spolupatričnosti ľudom s onkologickým ochorením. Tohtoročné posolstvo Dňa narcisov znelo – „Deň, keď sú slová zbytočné“ a malo osloviť všetkých tých, ktorí chceli pomôcť bez zbytočných rečí.

Tento rok boli všetci dobrovoľníci doslova neprehliadnuteľní, a to vďaka oranžovým vestám s nápisom „Deň narcisov 2014“ a vyobrazeným logo LPR na chrbte. Ďalším poznávacím znakom boli modré pokladničky, ktoré boli taktiež označené dátumom zbierky, logom LPR, číslom povolenia Ministerstva vnútra a jedinečným identifikačným číslom. Všetky tieto opatrenia slúžili na  ochranu proti prípadnému zneužitiu.

Vďaka iniciatíve MO Matice slovenskej Prievidza sa už po druhýkrát podarilo zrealizovať vytvorenie informačného stánku v obchodnom centre Korzo v Prievidzi, kde matičiari počas celého dňa rozdávali materiály týkajúce sa prevencie onkologických ochorení, zdravej výživy, samovyšetrení a mnoho ďalších užitočných informácií.

Matičiari veria, že aj takouto formou dobrovoľnej pomoci prejavili svoju podporu a pomoc všetkým tým, ktorí bojujú so zákernou onkologickou diagnózou. Určite tento projekt radi podporia aj na budúci rok.

Share Button