Októbrové stretnutie s matičiarmi – jubilantami

Kytica ruží, kytica lúčnych kvetov, kytica prianí, kytica slov vďaky… Každá môže byť iná, každá môže znamenať rôznym spôsobom tak veľa. Každá túži potešiť, pripomenúť, že niekto na nás myslí a niekto nás má rád.

stretnutie-s-maticiarmi-jubilantami-prievidza-2014-4Takú netradičnú a zároveň nevädnúcu kytičku z gombíkov vyrobili pre jubilantov z Miestneho odboru Matice slovenskej Prievidza, žiaci druhého stupňa Základnej školy Dobšinského, pod vedením pani učiteliek Mgr. Magdalény Kyselicovej a Mgr. Evy Baničovej.

Dňa 21. októbra 2014 pripravili členovia Výboru MO MS spoločné posedenie pre matičiarov, ktorí v tomto roku oslávili svoje životné jubileum. Na úvod oslávencov privítal Ing. Milan Jadroň, predseda MO, po ktorom zaznel príhovor podpredsedníčky Mgr. Evky Baničovej, ktorý vyvolal na tvárach prítomných jubilantov úprimné dojatie.

O krásny program sa postarali deti z tanečného krúžku ľudových tancov na ZŠ Dobšinského, pod vedením pani učiteľky Mgr. Ivety Sivákovej. Svojou kytičkou piesní prispela spevácka skupina Radosť z Prievidze. Okrem malého občerstvenia si každý oslávenec odniesol aj knižný dar z Vydavateľstva Matice slovenskej a živý kvietok.

Na záver zaznelo zo strany jubilantov úprimné poďakovanie organizátorom za to, že nezabudli a aj napriek dnešnej uponáhľanej dobe si našli čas a pripravili pre nich také príjemné spoločné stretnutie.

Mgr. Magdaléna Kyselicová

Share Button