Fotografická súťaž Tradície nášho kraja je prínosom aj pre tradičnú ľudovú kultúru Trenčianskeho kraja

Amatérski fotografi aj tento rok zvečnia ľudové zvyky a tradície Trenčianskeho kraja. Do 3. ročníka fotografickej súťaže Tradície nášho kraja môžu prihlásiť svoje fotografie do 28. februára 2023.

TNK_2022

Súťaž, ktorá zároveň mapuje ľudové zvyky a tradície na území Trenčianskeho kraja, sa inšpirovala obdobnou súťažou Horná Nitra mojimi očami. „Rozšírenie súťaže do celého nášho kraja bol dobrý krok. Svedčí o tom aj veľký záujem amatérskych fotografov, ktorí by inak nemali šancu ukázať verejnosti svoje kvality ako profesionáli. Verím, že aj tento ročník prinesie množstvo krásnych záberov, ktoré všetkým ukážu, aký má Trenčiansky kraj skutočne rozmanitý a nádherný folklór,“ vyjadril sa riaditeľ Domu MS v Prievidzi Vlastimil Uhlár.Záujemcovia môžu poslať do súťaže najviac päť fotografií. V tematike tradičnej ľudovej kultúry si môžu zvoliť napríklad tradičnú svadbu, vianočné a veľkonočné sviatky, fašiangy, stavanie mája, vynášanie Moreny, driapačky peria, folklór, remeslá, ľudový kroj, poľnohospodárske práce, historické pamiatky či tradičnú ľudovú architektúru.

Hlavnou cenou pre víťaza je pobyt pre 2 osoby s raňajkami na 1 noc v hoteli Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, ktorý je momentálne najlepšie hodnoteným wellness hotelom v Trenčianskych Tepliciach. V novovybudovanom wellness centre sa nachádza bazén, sauny, whirlpool, ľadové vedro, vodné kúpele a mnoho ďalšieho. Pre lepšie pohodlie svojich zákazníkov rozšírili priestory wellness centra o nové odpočinkové  miestnosti s krásnymi svetelnými efektmi, parnú saunu s možnosťou konania saunových ceremoniálov, aerosoľovú komoru a privátne wellness. Vybrať si tiež môžete zo širokej ponuky masáží a wellness procedúr. V hoteli sa tiež nachádza reštaurácia Tilia, lobby bar Salvia, záhradná terasa a nočný bar Iris. Celú ponuku nájdete na www.hoteltrenciansketeplice.sk.

hotel-panorama-trencianske-teplice

Ocenené budú aj ďalšie kvalitné fotografie na slávnostnom vyhodnotení výsledkov spojenom s vernisážou výstavy najlepších fotografií, ktoré sa uskutoční v priestoroch nákupného centra Korzo v Prievidzi.

TNK_2022_LETAK_02_03_STR

TNK_2022_LETAK_01_04_STRŠtatút súťaže nájdete TU.

Súťaž Tradície nášho kraja finančne podporili Trenčiansky samosprávny kraj, Matica slovenská a mesto Partizánske. Podporil ju aj primátor Partizánskeho Jozef Božik.

tnk-2022-projekt-podporil-tsk - kópia

 

Share Button