Začal sa 8. ročník fotografickej súťaže Horná Nitra mojimi očami

Milovníci fotografovania sa môžu už po ôsmykrát zapojiť do regionálnej fotografickej súťaže Horná Nitra mojimi očami.

HNMO_2018_COVER

Dom Matice slovenskej v Prievidzi spolu s Miestnym odborom Matice slovenskej Prievidza vyhlásili v poradí už ôsmy ročník fotografickej súťaže Horná Nitra mojimi očami. Stačí poslať aspoň jednu fotografiu zachytávajúcu krásy hornej Nitry a ste v hre o atraktívnu hlavnú cenu, ktorou je dvojdňový pobyt pre dve osoby v očarujúcom prostredí na Salaši Kľak.

„Už tradične sa súťaží v troch kategóriách: ľudové zvyky a tradície, historické pamiatky a ľudová architektúra a príroda,“ prezradil Vlastimil Uhlár, riaditeľ Domu Matice slovenskej v Prievidzi. „Ako už samotný názov prezrádza, súťažné snímky musia byť zhotovené na území hornej Nitry, čo znamená v okresoch Prievidza, Partizánske, Bánovce nad Bebravou. Do súťaže môže súťažiaci prihlásiť najviac 3 fotografie v každej kategórii (t.j. spolu 9 fotografií),” dodal.

Súťaž motivuje širokú verejnosť k spoznávaniu života našich predkov, histórie, pamiatok a prírodných krás v regióne hornej Nitry a poskytuje fotografom príležitosť pre získavanie a výmenu skúseností, prezentáciu fotografickej tvorby a jej následné porovnávanie. Zároveň sa vo významnej miere podieľa na dokumentácii regiónu hornej Nitry. Uzávierka súťaže je 31. marca 2019.

Štatút súťaže a súťažné podmienky: Propozície súťaže HNMO.
Plagát na stiahnutie: Plagát HNMO 2018

HNMO_2018

 

Share Button