Začal sa 7. ročník fotografickej súťaže Horná Nitra mojimi očami

Obľúbená regionálna fotografická súťaž Horná Nitra mojimi očami odštartovala svoj 7. ročník.

HNMO_2017_titulka

Súťaž fotografov amatérov, ktorí majú za cieľ zachytiť krásy hornej Nitry – Horná Nitra mojimi očami, vstupuje do svojho siedmeho ročníka. Cieľom projektu je nielen poskytnúť amatérskym fotografom priestor na sebarealizáciu, ale zároveň motivovať širokú verejnosť k spoznávaniu kultúry, života, histórie a prírodných krás regiónu hornej Nitry. Súťaž vyhlásil Dom Matice slovenskej Prievidza spolu s Miestnym odborom Matice slovenskej Prievidza.

“V každej kategórii nájdu fotografi množstvo inšpirácie, kde a pri akých príležitostiach môžu zhotoviť naozaj zaujímavé snímky. Samozrejme, záleží aj na ich samotnom vnímaní a tvorivosti. Fotografie bude napokon hodnotiť odborná porota zložená z profesionálov,” opísal podmienky súťaže Vlastimil Uhlár, riaditeľ Domu Matice slovenskej Prievidza. Ako dodal, do každej kategórie môžu záujemcovia prihlásiť maximálne 3 fotografie, teda spolu môžu poslať najviac 9 výtvorov. Tie musia spĺňať tematické zameranie, mať dostatočnú kvalitu a nesmú presiahnuť hranice regiónu. Záujem o súťaž pritom každoročne stúpa, prihlasujú sa aj autori z iných miest. Uzávierka pre posielanie fotografií je 31. decembra 2017.

Súťaž sa zároveň prenesie aj do online sveta. “Na jej facebookovej stránke zverejníme všetky fotografie, ktoré splnia podmienky. Víťazný snímok s najväčším množstvom kliknutí ‘páči sa mi to’ vyhrá vecnú cenu,” doplnil Uhlár.

Najlepšie fotografie 7. ročníka súťaže Horná Nitra mojimi očami sa zverejnia na vernisáži, na ktorej budú slávnostne vyhlásené výsledky. Na výhercov čakajú zaujímavé ceny ako pobyt v krásnom prostredí na salaši Kľak, poukážky na zhotovenie fotoproduktov, knihy a veľa ďalších skvelých cien.

Všetky podrobnosti o tom, ako sa do súťaže prihlásiť nájdete tu: www.facebook.com/mojimiocami

Propozície súťaže si môžete stiahnuť tu: Propozície HNMO 2017
Plagát si môžete stiahnuť tu: Plagát HNMO 2017

HNMO_2017_JPGĎakujeme mestu Prievidza za poskytnutie dotácie na tento projekt vo výške 250 €.

Share Button