Volejbalový turnaj o pohár Miestneho odboru Matice slovenskej Prievidza 2014

Miestny  odbor  Matice slovenskej Prievidza v spolupráci s Volejbalovým klubom žien Prievidza pripravili a uskutočnili v sobotu 4. októbra 2014 už 13. ročník volejbalového turnaja s názvom „O pohár Miestneho odboru Matice slovenskej“.

volejbalovy-turnaj-o-pohar-mo-matice-slovenskej-prievidza-2014-8Toto tradičné športové podujatie pod patronátom MO Matice slovenskej v Prievidzi je zamerané na prípravu pred súťažnou sezónou a je venované hlavne kategórii dorasteniek a žien. Pozvaných bolo celkom 8 družstiev: Kysucké Nové Mesto, Martin-kadetky, Martin-ženy, Považská Bystrica, VKŽ Prievidza-ženy, VKŽ Prievidza-juniorky, VK Prievidza-kadetky a domáce VKŽ Prievidza-kadetky.

Turnaj otvoril Ing. Milan Jadroň, predseda MO MS,  príhovorom k nastúpeným družstvám, v ktorom zaželal účastníčkam dobré športové zápolenie a privítal ich v Prievidzi. Po organizačných pokynoch boli rozohrané stretnutia v dvoch skupinách.

Na poslednú chvíľu neprišli ženy z Martina a preto v jednej skupine hrali len tri družstvá. V skupinách sa hralo systémom každý s každým. Po stretnutiach v skupinách  hrali v dvoch telocvičniach prví dvaja zo skupín o záverečné umiestnenie.

Po zaujímavých a bojovných zápasoch bolo konečné poradie nasledovné:

1. Kysucké Nové Mesto-ženy
2. VKŽ Prievidza-ženy
3. VKŽ Prievidza-juniorky
4. Martin-kadetky
5. VKŽ Prievidza-kadetky
6. Považská Bystrica
7. VK Prievidza-kadetky

Na záver boli prvé tri miesta ocenené pohármi a knižnými cenami z Vydavateľstva Matice slovenskej, ktoré venoval MO MS Prievidza. Podujatie sa vydarilo bez zranení k spokojnosti všetkých zúčastnených.

Víťazom blahoželáme a tešíme sa na ďalší ročník súťaže.

Mgr. Eva Baničová
podpredsedníčka MO MS Prievidza

Share Button