Oslavy sviatku sv. Cyrila a Metoda v Prievidzi

Oslavy cyrilo-metodského sviatku, počas ktorého si pripomíname príchod solúnskych bratov na naše územie, majú v Prievidzi už svoju dlhoročnú tradíciu.

oslavy-cyrila-a-metoda-prievidza-2014-11Dňa 4. júla 2014 sa na tradičnom mieste osláv – pri súsoší sv. Cyrila a Metoda na ulici Andreja Hlinku, uskutočnila pietna spomienka na vierozvestcov. Podujatie spoločne zorganizovali Oblastné pracovisko Matice slovenskej Prievidza a Miestny odbor Matice slovenskej Prievidza, v spolupráci s Kultúrnym a spoločenským strediskom v Prievidzi a mestom Prievidza.

Podujatia sa zúčastnil aj podpredseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Ing. Richard Takáč a zástupcovia samosprávy mesta.

V úvode programu patrilo slovo podpredsedníčke MO MS Prievidza Mgr. Eve Baničovej, ktorá vo svojom príhovore zdôraznila, že cyrilo-metodský odkaz je stále živý a má čo ponúknuť aj súčasným mladým generáciám.

V programe tohtoročných osláv sa predstavil Spevácky zbor sv. Martina z Bojníc. Po ich vystúpení nasledoval akt kladenia vencov.

Share Button