Oslava Dňa matiek v Prievidzi

Matka – slovo, ktoré sa naučí snáď každé dieťa ako prvé. Druhá májová nedeľa sa právom nesie v duchu osláv všetkých mamičiek, ktorým vzdávame vďaku za ich lásku, staroslivosť a obetavosť.

Oslava Dňa matiek v Prievidzi

Pri tejto príležitosti Miestny odbor Matice slovenskej Prievidza každoročne pripravuje pre svoje členky spoločné stretnutie, ktoré sa tento rok konalo v stredu 21. mája 2014.

S príchodom 16. hodiny sa zaplnila spoločenská sála našimi matičiarkami – mamičkami, ktoré na úvod privítali predseda MO MS Ing. Milan Jadroň a podpredsedníčka Mgr. Eva Baničová. Tá vo svojom dojímavom príhovore rozvila zamyslenie na tému rodiny a významu materstva v dnešnej spoločnosti.

Nasledovala báseň Milana Rúfusa – Modlitba za rodičov, ktorú predniesol P. Peressényi, žiak ZŠ Dobšinského v Prievidzi. Každý rok vyrábajú žiaci tejto školy, pod vedením pani učiteľky Mgr. E. Baničovej, drobný darček pre všetky pozvané mamičky. Tentokrát to bolo sladké prekvapenie v podobe perníkových srdiečok, ktoré upiekli a vyzdobili žiaci v rámci záujmovej školskej činnosti.

Spoločné stretnutie spríjemnili svojim programom aj žiaci ZUŠ L. Stančeka v Prievidzi, v ktorom zazneli slová poézie o láske ako aj melódie známych ľudových piesní, ktoré si mnohí s radosťou zaspievali.

Mužskí zástupcovia výboru MO MS obdarovali každú mamičku aj živým kvetom. Nasledovalo príjemné posedenie spojené s malým občerstvením. Zo stretnutia odchádzali nielen udivujúco krásne medovníkové srdiečka, ale aj spokojné a potešené ľudské srdcia.

Share Button