Mám básničku na jazýčku – Prievidza

Dňa 28. mája 2014 sa priestory Hornonitrianskej knižnice v Prievidzi zaplnili malými, ale za to veľmi talentovanými recitátormi z radov materských škôl.

mam-basnicku-na-jazycku-2014Tento ročník súťaže v prednese poézie a prózy s názvom „Mám básničku na jazýčku“ bol obzvlášť vydarený. Z ôsmych materských škôl na území mesta Prievidza sa súťažne predstavilo celkom dvanásť detí, ktoré prišli v sprievode svojich pani učiteliek, rodičov či starých rodičov.

Na úvod všetkých srdečne privítala pani Boženka Blaháčová, vedúca knižnično-informačných služieb. Predstavila hodnotiacu porotu v zložení Mgr. Betka Boráková, predsedníčka poroty, Betka Chovancová, zástupkyňa MO MS Prievidza a Bc. Mirka Kováčová, mladá knihovníčka.

Deti prišla povzbudiť aj čarodejnica Dorka, ktorá im dala zopár múdrych rád a išlo sa na vec. Počas neľahkej porady poroty, ktorú vyplnila čarodejka Dorka čítaním a hádankami, rozhodla o dvoch víťazoch, dvoch druhých a dvoch tretích miestach.

A čo ostatní? Len zrnko piesku delilo deti od prvých troch miest. Ocenení boli všetci: za odvahu, za námahu, za snahu, za trpezlivosť a férové správanie.

Deti si odniesli krásne rozprávkové knižky z Vydavateľstva Matice slovenskej, ktoré do súťaže venoval MO Matice slovenskej Prievidza.

Organizátori sa už teraz tešia na ďalší ročník súťaže a dúfajú, že sa jej zúčastnia opäť také šikovné deti, spolu s ich zanietenými pani učiteľkami.

Share Button