22. ročník šachového turnaja „Buď pozdravené, Slovensko!“

Na počesť jednej z najvýznamnejších udalostí v našich národných dejinách, vzniku Slovenskej republiky, sa v Prievidzi už tradične konal šachový turnaj s názvom “Buď pozdravené Slovensko”. Jeho 22. ročník sa uskutočnil 6. januára 2014 v priestoroch SOŠ Prievidza.

bud-pozdravene-slovensko-2014-3

Turnaja sa zúčastnilo presne 70 súťažiacich nielen z celého Slovenska, ale aj z Českej republiky. Zastúpené boli všetky vekové kategórie. Najmladším hráčom bol Filip Maurer (7) z klubu Slovenský Orol Prievidza, najstarším František Vykydal (82) z ŠK Brno.

Po zaznení štátnej hymny Slovenskej republiky a úvodnom slove organizátorov, sa prítomní pustili do losovania tzv. švajčiarskym systémom a následne do samotnej hry zrýchleného šachu – 9 kôl, 2-krát 15 minút. Priebeh turnaja bol hladký a niesol sa v priateľskej atmosfére.

Na najlepších sedem hráčov čakala finančná odmena. Víťazné poháre si odniesli víťaz turnaja, najlepší senior a najlepší žiak. Ďalší žiaci v poradí boli ocenení hodnotnými knihami, ktoré venoval Miestny odbor Matice slovenskej Prievidza.

Okrem predsedu MO MS Milana Jadroňa a vedúceho OP MS Vlastimila Uhlára, sa odovzdávania cien zúčastnil aj zástupca primátorky mesta Prievidza, Ľuboš Maxina.

Účasť bola vyššia ako minulý rok, za čo vďačíme najmä priaznivému počasiu. Podujatie bolo vďaka svojej slávnostnej atmosfére a skvelej organizácii dlhoročného člena MO MS a hlavného organizátora turnaja Blažeja Majzlana, dôstojnou oslavou vzniku našej Slovenskej republiky.

Turnaj zorganizovali Miestny odbor Matice slovenskej Prievidza, Miestny klub Slovenský orol Prievidza a Orchidamos Slovakia n.o.

VYHODNOTENIE 

1. Peter Ábel, Piešťany (7,5 b)
2. Marián Kantorík, Inbest Dunajov (7 b)
3. Anton Marko, CVČ Topoľčany (7 b)
4. Ľúbomír Bojda, ŠK Šurany (7 b)
5. Martin Dobrotka, ŠK Prievidza (6,5 b)
6. Milan Michalička, Junior Banská Bystrica (6,5 b)
7. Milan Ráchela, ŠK Dunajská Streda (6 b)
a ďalší…

Víťazné poháre získali:

Peter Ábel, Piešťany – víťaz turnaja (7,5 b)
František Vykydal, ŠK Brno – najlepší senior (6 b)
Viktor Gažík, Liptovská škola šachu – najlepší žiak (6 b)

Share Button

Komentovať