Členovia Matice slovenskej Prievidza rozdávali žlté narcisy

Do finančnej zbierky na Deň narcisov sa zapojili aj mladí matičiari z Prievidze.

Narcis predznačuje príchod jari, prebúdzania prírody a života. Tak je i symbolom nádeje, že aj náročný boj môže mať dobrý koniec. Pripnutím si žltého narcisu mohli ľudia už 16. krát podporiť myšlienku spolupatričnosti s tými, ktorí bojujú s onkologickým ochorením.Deň narcisov 2012-6
Tohtoročným heslom Dňa narcisov bolo „13. apríla môže pomôcť každý…“ A hoci išlo o „piatok trinásteho“, deň sa niesol v pozitívnom duchu a ľudia naozaj pomáhali. Finančná zbierka na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám, ktorú organizuje Liga proti rakovine, mala veľký úspech.
Do zbierky sa zapojili aj matičiari, ktorých koordinovalo OP Matice slovenskej v PrieDeň narcisov 2012-11vidzi. V spolupráci s MO MS bolo vytvorené kontaktné miesto, kde sa každý záujemca mohol informovať o onkologických ochoreniach, ich prevencii, a odniesť si zaujímavé materiály. Aktívne sa zapojil aj Odbor Mladej Matice Prievidza. Jeho členovia spolu s ďalšími dobrovoľníkmi, ktorí rozdávali narcisy už od skorého rána, vyzbierali nemalú sumu 2 170,31 €.
Matičiari veria, že vyzbierané finančné prostriedky pomôžu v boji so zákernou chorobou a okrem partnerstva v ďalšom ročníku Dňa narcisov plánujú zorganizovať aj podujatie zamerané na prevenciu rakovinových ochorení.

Vlastimil Uhlár
vedúci OP MS Prievidza

Share Button

Komentovať